Tilburgse doelman Pieter Grimmelius heeft zin in het EK zaalvoetbal: 'Het wordt pittig, maar mooi'

28 januari 2014 om 12:14 • Aangepast 22 november 2020 om 02:05
nl
Tilburger Pieter Grimmelius (26) staat dinsdagavond op doel als Oranje begint aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal. In Antwerpen speelt de Nederlandse ploeg tegen Rusland. "Een lastige wedstrijd", weet de doelman.
Profielfoto van
Geschreven door

De Russen staan derde op de wereldranglijst, Oranje is de nummer twintig. "We kunnen opereren als underdog", stelt Grimmelius. "Dat is een fijne rol. We willen er vol opklappen en er alles aan doen Rusland te kloppen."
'Hoop het verschil te maken'De Tilburger staat normaal gesproken bij CFE Ciba/VDL Groep in Eindhoven onder de lat. "Ik hoop dat ik dinsdagavond het verschil voor mijn ploeg kan maken." Naast Rusland zit Oranje in een groep met Portugal. De Portugezen zijn de mondiale nummer vijf.
Veel kans lijkt Nederland dus niet te maken op het EK. In 2005 was Oranje voor de laatste keer op de Europese eindstrijd aanwezig. "Er zijn veel zaalvoetbalfans in Nederland", weet Grimmelius. "Het is dinsdagavond met 5500 bezoekers volle bak. Dat is mooi, want Nederland-Rusland is een prachtig affiche."

Wachten op privacy instellingen...

De wedstrijd begint dinsdag om half zeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.