D66 Den Bosch: Burgemeester Rombouts moet ook naar 'wiettop'

28 januari 2014 om 17:14
Foto: Henk van Esch Fotografie
Foto: Henk van Esch Fotografie
Oppositiepartij D66 in de gemeenteraad van Den Bosch wil dat burgemeester Ton Rombouts zich opnieuw uitspreekt over gereguleerde wietteelt. Dat gaat de partij dinsdagavond vragen in de gemeenteraadsvergadering. Rombouts gaf aan dat Den Bosch vooralsnog niet meedoet aan het legaliseren van wietteelt.

Rombouts is geen voorstander van gereguleerde wietteelt en gaat ook niet naar de 'wiettop' aanstaande vrijdag in Utrecht. Enkele tientallen gemeenten komen daar bij elkaar om gereguleerde wietteelt te bespreken en het aanpakken van de criminaliteit rond hennep. D66 vindt dat de burgemeester dat wel moet doen. Dinsdagavond liet Rombouts weten vrijdag niet naar Utrecht af te reizen.
Niet uitgenodigdD66 vindt dat Rombouts 'zijn kop in het zand steekt' door niet naar de wiettop te gaan. "Je bent niet geloofwaardig als je als burgemeesters van Brabant niet samen optrekt. Het lijkt er nu op dat de burgemeester zich op een eiland manoeuvreert", aldus fractievoorzitter Jan Smit van D66 Den Bosch.
Volgens de gemeente is Den Bosch niet uitgenodigd voor de wiettop. "Het is alleen bedoeld voor gemeenten die voorstander zijn van gereguleerde wietteelt," zegt een woordvoerder. En in Den Bosch is dat niet zo.

Wachten op privacy instellingen...