Fotograaf moet beelden van rellen in Veen afstaan aan justitie

28 januari 2014 om 19:38 • Aangepast 22 november 2020 om 02:05
nl
Justitie heeft bij fotograaf Erik Haverhals uit Sprang-Capelle videobeelden opgeëist die hij heeft gemaakt tijdens de rellen in Veen in de nacht van maandag 30 op zondag 31 december. In die nacht werden 101 personen opgepakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Haverhals kreeg 21 januari een brief van de officier van justitie. Hij heeft gewoon meegewerkt en heeft dinsdag de beelden afgegeven. "Het is een vordering, het moet wel. Ik doe dit werk al dertig jaar, maar dit is de eerste keer dat ik beeldmateriaal moet inleveren", vertelt de fotograaf van Foto Persbureau Midden-Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

Hij komt al jaren rond de jaarwisseling in Veen. Hij was er op 30 december ongeveer op hetzelfde moment dat de politie arriveerde. Haverhals vraagt zich af of justitie iets heeft aan de beelden. "Ik houd er altijd rekening mee dat ik mensen niet vol in beeld breng."
Auto in brand gestokenHet Team Grootschalige Opsporing van de politie gaat de beelden gebruiken in het onderzoek naar de rellen in Veen. Daar werd in de bewuste nacht een auto in brand gestoken, waarna de situatie uit de hand liep. Enkele voertuigen van de politie en brandweer werden bekogeld met flessen en vuurwerk.
Camera met telelensZover bekend bij een woordvoerster van het Openbaar Ministerie is de fotograaf de enige persoon van wie beelden zijn gevorderd. "Agenten hadden hem gezien met een camera met een telelens. We gaan de beelden bekijken, maar het is nog maar de vraag of we er iets aan hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.