Nepbrief Eindhovense woningcorporatie zorgt voor onrust, veertien huurders Woonbedrijf trappen erin

29 januari 2014 om 07:10 • Aangepast 22 november 2020 om 02:05
nl
Er zijn nepbrieven in omloop waarin huurders van de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf wordt gevraagd hun huur voortaan te betalen via een nieuw bankrekeningnummer. De woningcorporatie heeft echter helemaal geen nieuw nummer, zo waarschuwt de organisatie op haar website. Veertien huurders hebben hun huur gestort op de verkeerde rekening. Zij krijgen het geld teruggestort.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Woonbedrijf zijn er inmiddels bij de corporatie 41 meldingen binnengekomen van huurders die de nepbrief hebben ontvangen. De meeste meldingen van verontruste huurders komen uit de Eindhovense stadsdelen Gestel en Woensel Zuid. Een woordvoerder van de corporatie sluit echter niet uit dat de brief ook in andere delen van de stad is bezorgd.
Woonbedrijf geeft in de verklaring op de website aan aangifte te gaan doen van oplichting. Dit is woensdagochtend gebeurd. In de nepbrief wordt een rekeningnummer genoemd van de KNAB-bank. Dit is dus niet het rekeningnummer van Woonbedrijf. Het verkeerde banknummer is dinsdag na de eerste melding van de nepbrief meteen geblokkeerd. Toch waren er volgens de woordvoerder van de woningcorporatie al veertien huurders die hun huur al op de rekening hadden gestort.
Het gaat dan volgens de woordvoerder om een maand huur, enkele honderden euro's. Dit bedrag krijgen de huurders zo snel mogelijk teruggestort.

Wachten op privacy instellingen...

Waarschuwingen opgehangenNaar aanleiding van de binnengekomen meldingen zijn medewerkers van Woonbedrijf dinsdag al op verschillende plekken gaan aanbellen met de vraag of de brief daar ook is bezorgd. Bij de ingang van verschillende appartementencomplexen zijn waarschuwingen opgehangen. De corporatie vraagt iedereen die zo'n brief heeft ontvangen hun buren te informeren.
Zo probeert Woonbedrijf er naar eigen zeggen alles aan te doen om het geld van de huurders uit handen van criminelen te houden. In een verklaring op de website stelt Woonbedrijf ruim op tijd klaar te zijn geweest voor de overgang naar de nieuwe IBAN-nummers, zodat huurders hun huur gewoon via de bekende rekeningnummers kunnen betalen.
Lees hier de nepbrief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.