Directeur Schavemaker Transport alsnog voor rechter voor afranselen Poolse chauffeurs op Hazeldonk

29 januari 2014 om 15:26
nl
De directeur van transportbedrijf Schavemaker op industrieterrein Hazeldonk bij Breda en vier beveiligers moeten vijf jaar na dato voor de rechter verschijnen voor mishandeling en bedreiging van stakende Poolse vrachtwagenchauffeurs. De knokpartij uit 2009 wordt volgende week woensdag nog niet inhoudelijk behandeld.
Geschreven door

De zaak sleept al jaren, omdat zeven chauffeurs na hun aangifte weer terug naar Polen zijn gegaan. Volgens een woordvoerder van justitie waren de slachtoffers moeilijk te bereiken voor aanvullende informatie over de mishandeling en bedreiging.
In 2010 zou de politierechter de zaak al behandelen, maar die vond uiteindelijk dat meerdere rechters naar de zaak moesten kijken. Dat de zaak woensdag proforma wordt behandeld, heeft te maken met een advocaat die een administratieve afspraak niet optijd is nagekomen.
In elkaar geslagen met knuppelsDe Poolse medewerkers van Schavemaker Transport sloten zich in maart 2009 op in hun trucks. Ze staakten voor een beter loon. Op 31 maart liep de staking volledig uit de hand.
De directeur van Schavemaker huurde beveiligingsmensen in. Die omsingelden de vrachtwagens en sleurden de chauffeurs hardhandig uit hun cabine. Ze sloegen met knuppels in op de stakers en vernielden ruiten van vrachtwagens. Twee stakers raakten gewond.
Vakbond vond actie van directeur schandaligVier Limburgse beveiligers en de destijds 40-jarige directeur uit het Noord-Hollandse Assendelft werden gearresteerd.
De vakbond FNV sprak schande over het transportbedrijf. Ze vond het te gek voor woorden dat de directie een beveiligingsbedrijf inschakelde om een geschil op te lossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.