Hartverscheurende foto: terminale Ossenaar neemt afscheid van zijn pony’s - Omroep Brabant

Hartverscheurende foto: terminale Ossenaar neemt afscheid van zijn pony’s

30 januari 2014 om 18:02
Een aangrijpend verhaal over misschien wel de grootste dierenvriend in de regio. Nog één keer knuffelen met zijn drie pony's was de laatste, grote wens van een Ossenaar die door zijn ziekte niet meer voor zijn lievelingsdieren kan zorgen. Stichting Ambulance Wens regelde een laatste weerzien tussen de pony's en hun voormalige eigenaar en fotografeerde dinsdag het emotionele moment.
Geschreven door

De Ossenaar maakt moeilijke tijden mee. Twee weken terug verloor hij zijn vrouw. Ook zijn eigen gezondheid gaat volgens de stichting hard achteruit.
"We wilden hem helpen waar mogelijk", vertelt een medewerker van de Stichting Ambulance Wens. "Hij vond het vreselijk dat hij zijn pony's niet meer kon zien. Daarom hebben wij hem naar de dieren gebracht. Voor een laatste keer."
Leven afsluitenStichting Ambulance Wens is een organisatie die terminale patiënten bijstaat. Er zijn volgens de initiatiefnemers nog te veel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten.
[Tweet:body:https://twitter.com/StAmbulancewens/status/428429941479202816]
'Ontroerende foto'Uit de omgeving wordt positief gereageerd op het ruggensteuntje van Stichting Ambulance Wens. "Ontroerend. Wat doen jullie goed werk", schrijft Heleen van Pareren uit Eindhoven. Suus uit Den Bosch vult aan: "Een prachtige, ontroerende foto." Dave van Hattem uit Beesd reageert aangedaan: "Heel lief om te zien dit!"
Op de foto is te zien dat de pony's hun voormalige eigenaar nog goed herkennen. Helaas heeft de Ossenaar volgens de stichting niet lang meer te leven. "Hij vond het dinsdag in ieder geval fantastisch. Dit is voor hem en zijn omgeving heel veel waard", weet de medewerker.
[Tweet:body:https://twitter.com/StAmbulancewens/status/428434943278997504]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...