Facebook ontploft: Brabanders ‘diep geraakt’ en krijgen ‘kippenvel’ van verhaal terminale Ossenaar

30 januari 2014 om 01:42 • Aangepast 22 november 2020 om 02:03
nl
De teller op de Facebook-pagina van Omroep Brabant gaat richting de tienduizend likes. Op Twitter gonst het van de meelevende reacties. Het hartverscheurende verhaal van de terminale Ossenaar die zijn laatste wens in vervulling zag gaan, krijgt massaal aandacht binnen en buiten Brabant. Reaguurders zijn 'ontroerd', laten 'een enkele traan' en krijgen 'kippenvel' van die éne aangrijpende foto die woensdagavond het internet bereikte.
Profielfoto van
Geschreven door

Medewerkers van de Stichting Ambulance Wens lieten dinsdag de laatste wens van de man in vervulling gaan: vóór zijn dood nog één keer knuffelen met zijn drie lievelingspony's. Deze kon hij door zijn ziekte helaas niet meer zelf verzorgen. Hij woonde al enige tijd in een verzorgingstehuis.
De organisatie stroopte voor de man de mouwen op en kwam in actie. Geen mens op het web die niet een diepe buiging gaf voor hun liefdadigheid. "We moeten deze mensen op handen dragen", vindt Bianca Frerejean uit Breda. "Hulde aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken", looft Tilburger Frans van Leijsen.

Wachten op privacy instellingen...

'Tranen over wangen'Natuurlijk is het vooral de Ossenaar die vele Brabanders een brok in de keel bezorgt. "Tranen rollen over mijn wangen", reageert Tamara van Eekeren uit Bergen op Zoom geëmotioneerd. Karine Kuppens, woonachtig in Eindhoven, is ook diep geraakt. "Ik word hier even stil van. Zo ontzettend lief en ontroerend."
Het zijn zware tijden voor de oude man. Twee weken terug verloor hij zijn vrouw en ook zijn eigen gezondheid gaat volgens de stichting hard achteruit. Hij heeft niet lang meer te leven.

'Een laatste keer'"We wilden hem helpen waar mogelijk", vertelde een medewerker van de Stichting Ambulance Werk woensdag aan Omroep Brabant. "Hij vond het vreselijk dat hij zijn pony's niet meer kon zien. Daarom hebben wij hem naar de dieren gebracht. Voor een laatste keer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.