Waalrese advocaat Senders ontkent fraude

WAALRE - De verdachte Waalrese advocaat Marcel Senders ontkent dat hij een actieve rol heeft gehad bij fraude die vermoedelijk is gepleegd bij het faillissement van een makelaarskantoor.
De advocaat heeft dat donderdag gezegd in de zaak die curator Geurt te Biesebeek tegen hem en de verdachte makelaar Felix D. heeft aangespannen wegens aansprakelijkheid voor het totale tekort van 800.000 euro. 

Jaar geleden gearresteerd
De advocaat en de makelaar worden verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte en werden een jaar geleden gearresteerd. Het duo zat destijds drie dagen vast op het politiebureau.

Kort voor het faillissement in 2010 werd geprobeerd tegoeden, omzet en bezittingen weg te sluizen om te gebruiken voor een doorstart. De schuldeisers zoals werknemers en zakenrelaties zijn op een 'verwerpelijke' manier benadeeld, zegt de curator.

'Feitelijk de leiding'
Marcel Senders financierde het Helmondse makelaarskantoor Fema met 100.000 euro en volgens de curator had hij feitelijk de leiding. De advocaat had een machtspositie, bemoeide zich met de kosten en had een financieel belang, aldus de curator.

Marcel Senders zegt dat hij zich alleen als financier bemoeide met de kosten. Hij is niet betrokken geweest bij de dubieuze transacties kort voor het faillissement, zegt hij. "Ik had geen toegang tot bankrekeningen, het kantoor of de administratie."

'Leven verwoest'
Makelaar Feix D. weerspreekt dat zijn kantoor niet levensvatbaar is geweest. Het faillissement wijt hij niet aan wanbestuur maar aan de crisis op de huizenmarkt. De makelaar zegt dat de curator hem zakelijk heeft vermoord. "Mijn leven is verwoest."

Marcel Senders is vooral bekend omdat hij begin dit jaar doelwit van een beschieting was bij zijn huis in Waalre. Hij wordt sindsdien streng beveiligd. Justitie heeft nog niet besloten of de advocaat en de makelaar worden vervolgd voor faillissementsfraude.