Politie waarschuwt voor nep-Facebookaccount wijkagent Wim Mikkers in Sint Willebrord

31 januari 2014 om 14:27 • Aangepast 22 november 2020 om 02:02
nl
De naam van Wim Mikkers, wijkagent in Sint Willebrord, wordt misbruikt door de maker van een nep-Facebookaccount. De politie waarschuwt hiervoor op Twitter en is een onderzoek gestart.
Profielfoto van
Geschreven door

"We proberen het zo snel mogelijk uit de lucht te krijgen", zegt politiewoordvoerder Henk Snepvangers.
Mailadres ook nepHet neppe account is 24 januari aangemaakt. De maker van de Facebookpagina roept mensen op om tips te sturen naar een mailadres, maar volgens Snepvangers is ook het mailadres niet van de echte Wim Mikkers.

Wachten op privacy instellingen...

Specifiek vraagt de neppe Wim Mikkers om informatie over twee andere Facebookpagina's: "Als iemand tips heeft omtrent de Facebook-pagina`s: Theike De Gekste/ Original tdg kunt u me altijd een privébericht sturen, of even mailen."
Dreigende taalDe maker van de pagina 'Original tdg' noemt zich directeur bij de politie-eenheid Zeeland West-Brabant. Op de pagina zijn allerlei krantenartikelen over misdrijven in Sint Willebrord afgebeeld en wordt dreigende taal tegen de politie gebruikt.
Volgens Snepvangers wordt ook naar deze pagina's onderzoek gedaan. Over de dreigementen zegt hij het volgende. "Ik heb ze nog niet gezien, maar ik ga er vanuit dat deze ook worden meegenomen in het onderzoek."
Niet de eerste keerHet is niet de eerste keer dat iemand zich op Facebook uitgeeft voor een agent. "Dat gebeurde rond de jaarwisseling ook al met iemand die zich uitgaf voor korpschef. Die pagina hebben we vrij snel kunnen verwijderen", aldus Snepvangers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.