Geheimen van De Efteling ontmaskerd, fans beschrijven park tot in kleinste detail

1 februari 2014 om 09:54
nl
De edelstenen voor het sprookje Draak Lichtgeraakt verspreiden sinds 2000 een 'twinkelend licht' en de fundering van Fata Morgana werd in 1984 gelegd. Dit en tienduizenden andere feitjes en nooit eerder vertoonde foto's van attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel zijn vanaf zaterdag te zien op de nieuwe internetencyclopedie Eftepedia.nl. Een groep liefhebbers van het attractiepark werkte er tien jaar aan.
Geschreven door

De encyclopedie bestaat uit ruim 1300 artikelen over alles wat je je kunt bedenken over De Efteling. Naast teksten zijn er tientallen foto's te vinden van het park voor en achter de schermen.
Gevoelige informatieDat is opvallend omdat De Efteling doorgaans niet prijs wil geven wat er achter de schermen te zien is. Medewerkers die dit soort informatie wel naar buiten brengen, zouden op het matje worden geroepen.
Het park laat zaterdag weten het leuk te vinden dat fans de moeite nemen om het park zo gedetailleerd te beschrijven. "De informatie komt niet van ons, dus we weten niet of alles ook juist is. Het is geen officiële site van ons", zegt Hester Ubbink van De Efteling.
Site overbelastDe makers van Eftepedia.nl ontwikkelden de encyclopedie omdat de informatie over De Efteling op internet volgens hen over het algemeen te beknopt, te wollig, of te subjectief is. De servers van de site lijken zaterdagochtend soms overbelast te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.