Hogere straf voor man die Tilburgse taxichauffeur Anand Radji Ramdin in Kaatsheuvel doodschoot

DEN BOSCH - Een 45-jarige man heeft in hoger beroep een zwaardere straf gekregen voor het doodschieten van een Tilburgse taxichauffeur in 2010 in Kaatsheuvel. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde vrijdag dat de man achttien jaar de cel in moet.
Eerder legde de rechtbank voor moord 15 jaar celstraf op. De verdachte ging in hoger beroep.

Zeven kogels
Drie mannen stapten op 9 oktober 2010 net na middernacht op het station in Tilburg bij het slachtoffer in de taxi. Korte tijd later werd de taxichauffeur op een afgelegen weg in de buurt van een camping in Kaatsheuvel met zeven kogels doodgeschoten. Het lichaam werd in een sloot langs de weg gevonden.

Tijdens de taxirit werd in het Pools gesproken over het beroven van de chauffeur. Er is geen bewijs dat toen al is besloten om de man te doden, aldus het hof.

Geen bewijs voor moord
Hoewel er geen bewijs is voor moord, kwam het hof toch tot een hogere straf. De 'barbaarse manier' waarop de taxichauffeur is gedood en het financiële motief noemde het hof als reden.

De rechtbank in Breda veroordeelde in eerder twee Poolse mannen tot vijftien jaar de cel voor de moord op Anand Radji Ramdin. Eén Poolse verdachte werd vrijdag, net als door de rechtbank, vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord.