Video

Marianne Vos verovert wereldtitel veldrijden in Hoogerheide

1 februari 2014 om 16:37
nl
Marianne Vos uit Meeuwen heeft zaterdagmiddag in Hoogerheide met groot machtsvertoon de zevende WK-titel veldrijden veroverd. Ze pakte in een tijd van 39.26 voor eigen publiek opnieuw een regenboogtrui. Na een kwartier lag de Meeuwense al solo aan kop op het modderige parcours.
Geschreven door

"Het is geweldig om hier in Nederland te winnen", zei de kersverse kampioene na afloop van de race. "De toeschouwers waren fantastisch, ze schreeuwden constant mijn naam."
"De weersomstandigheden waren sinds gisteren behoorlijk veranderd", aldus Vos. "Na het eerste rondje had ik m'n ritme al gevonden. Toen ik een kleine voorsprong had, wist ik dat het genoeg was",
Nummer twee en drieDe Italiaanse Eva Lechner eindigde met meer dan een minuut achterstand op de tweede plaats, voor de Britse Helen Wyman.
Vanaf 2009 pakte de Meeuwense vijf keer op rij het goud. Haar eerste wereldtitel in de cross won ze in 2006 in Zeddam.
Crompton negendeTalitha de Jongh uit Ossendrecht eindigde als achtste, Katy Compton, de grote concurrente van Vos, ging als negende over de finish.
Vos verwachtte zaterdag vooral van Kathy Compton weerstand. "Ik lig niet wakker van haar, maar soms twijfel ik wel", zei ze eerder tegen Omroep Brabant. "De missie om de titel te winnen, is zwaarder dan ooit."
Knappe prestatie Yara KastelijnYara Kastelijn uit Neerkant werd 21e bij het WK. Met haar zestien jaar is ze de jongste deelneemster. "Ik ben blij met deze prestatie. Dit wil ik vaker doen. Het smaakt naar meer. Al een paar jaar heb ik de droom hier als eerste over de streep te komen. Nu nog even niet, maar wie weet."
Hanka Kupfernagel, de eerste wereldkampioene ooit, moest voortijdig stoppen na een val.
JuniorenDe junioren openden zaterdag de wedstrijd in Hoogerheide.  De Belg Thijs Aerts ging als eerste over de streep, gevolgd door zijn landgenoten Yannink Peeters en Jelle Schuermans.
De beloften en mannen komen zondag in actie op het WK.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.