Jongen die zoende met Onno Hoes is 'huisvriend' Ruud Schepers (24)

MAASTRICHT - De jongen die vorige week zoende met burgemeester Onno Hoes van Maastricht is de 24-jarige Ruud Schepers. Volgens De Telegraaf is deze Schepers een huisvriend van Hoes en zijn man Albert Verlinde uit Cromvoirt.
De foto van de jongen lekte uit via de lijsttrekker van de politieke partij Realistische Partij Nederland in Heerlen. Deze Christian Petermann is naast lijsttrekker ook fotograaf. 

Volgens Patty Brard wil Schepers geen commentaar leveren op de zoen. Brard suggereerde woensdag in Shownieuws dat de jongen 'zwijgplicht' is opgelegd.

Emotionele periode
Het zoenen van Hoes in een Maastrichtse hotellobby kwam vorige week dinsdag naar buiten via het SBS-programma Show Laat.

Hoes verklaarde na het uitlekken van de foto dat hij een emotionele periode in zijn leven achter de rug heeft. "In de week dat mijn vader overleden was had ik de behoefte even door te zakken en dat heb ik daar op dat moment gedaan."

'Onhandig en ongepast'
Volgens Show Laat zou de 52-jarige Hoes met Schepers hebben gesproken over relatieproblemen met echtgenoot Albert Verlinde. De twee zouden volgens SBS een scheiding overwegen.

In RTL Boulevard las Verlinde donderdag een verklaring voor van hem en Hoes. Dat de Maastrichtse burgemeester werd gesignaleerd met een andere man, is volgens de entertainmentdeskundige 'onhandig en gezien zijn functie ongepast'.