Penningmeester bedondert kinderstichting Heesch: 'Hij heeft beloofd alles terug te geven'

14 december 2013 om 17:17 • Aangepast 22 november 2020 om 02:39
nl
De penningmeester die deze week betrapt werd op het stelen van duizenden euro's uit de clubkas van de organisatie van de kindervakantieweek Mini Heesch is per direct op non-actief gezet. Leden van het bestuur reageren verbijsterd en vrezen de gevolgen voor het kinderevenement.
Profielfoto van
Geschreven door

Het bestuur heeft na het aantreffen van de lege clubkas aangifte gedaan tegen de man uit Heesch. De recherche onderzoekt de zaak en probeert te achterhalen om wat voor bedrag het precies gaat.
"Ik durf geen bedrag te noemen, maar het gaat in ieder geval om aanzienlijk veel geld. We zijn erg geschrokken van wat er is gebeurd", vertelt de nieuwe penningmeester Jan Pauli aangeslagen.

Wachten op privacy instellingen...

'Nooit meer gebeuren'In de kas van de kindervakantieweek zat subsidiegeld van de gemeente Bernheze, geld van sponsorende ondernemers en bijdragen van de kinderen zelf. "Dit mag nooit meer gebeuren", reageert directielid Toon van Zandvoort. "We steken hier ieder jaar veel energie in. Als dan blijkt dat je bestolen wordt door je eigen mensen doet dat pijn."
Volgende week gaat de stichting in gesprek met de voormalig penningmeester. "Hij heeft beloofd al het geld terug te geven, maar dat moet ik nog zien", vertelt Pauli. "Het vertrouwen heeft een enorme deuk opgelopen."
Laatste week zomervakantieDit jaar werd de kindervakantieweek in augustus gehouden. Kinderen verkochten toen onder meer spulletjes tijdens een markt. Van de opbrengst zou eten, verf en allerlei ander materiaal gekocht worden, vertelde de penningmeester toen tegen het Brabants Dagblad.
Mini Heesch bestaat al sinds 1965 en is bedoeld voor alle kinderen uit Heesch die de laatste week van de zomervakantie nog even willen genieten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.