Video

Kerststallententoonstelling Boxmeer groter dan ooit

15 december 2013 om 16:59
nl
De jaarlijkse kerststallententoonstelling in de Sint Petrusbasiliek in Boxmeer is dit jaar groter dan ooit. Kerststallenverzamelaar Kees Thijssen heeft het afgelopen jaar 120 nieuwe aanwinsten voor zijn verzameling gevonden. "Een topjaar", zegt hij. Op de zondagmiddag geopende expostie staan meer dan 400 kerststallen uit de hele wereld.
Geschreven door

De kerststallenexpositie in Boxmeer is ondertussen een traditie geworden. Omdat verzamelaar Kees Thijssen er zo veel heeft, kan hij op de tentoonstelling jaarlijks variëren. Opvallend is de enorme verscheidenheid. Naast de traditionele kerststallen komen er ook steeds meer stallen bij uit andere delen van de wereld. Zo kan je een zwarte Jozef en Maria uit Afrika tegenkomen, of Indianen in een kerststal.
DiefstalHelaas verdwijnt er ook wel eens wat op de grootste kerststallententoonstelling van Nederland. Vrijwilligers houden daarom toezicht. "Maar we kunnen niet voorkomen dat er wel eens een engel wegvliegt", zegt een van de toezichthouders.
De bezoekers komen uit heel Nederland. Vooral rond de kerstdagen zelf is het topdrukte. De tentoonstelling in Boxmeer is tot en met 6 januari dagelijks geopend van 14.00 tot 16.30 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.