Video

Postbode doet vier uur over vijf adressen. Dat kan alleen in de Biesbosch...

16 december 2013 om 18:24
nl
Vijf afgelegen boerderijen omringd door water gelegen in de Biesbosch. Dat is de 'wijk' van postbode Ludwig Engst. Al jarenlang gaat hij zes dagen per week met de boot naar de huizen toe. Inmiddels heeft de postbode een goed contact met de bewoners. En kent hij het natuurgebied als zijn broekzak.
Geschreven door

Postbode Ludwig begon zijn carrière bij de post in de jaren tachtig. Sinds tien jaar vaart hij op de postboot. Een erebaantje, vindt hij. "Ik hoefde niet eens mijn vaarbewijs te halen, omdat de boot niet hard vaart. Wel heb ik een diploma om te kunnen werken met de marifoon."
Eenzame routeIn de zomer is het druk op de wateren van de Biesbosch, maar in de winter is het stil. "Soms kan het wel eenzaam zijn", geeft Engst toe. "Maar gelukkig doe ik de voorbereiding elke ochtend met collega's. En ik heb mijn radiootje."
Engst heeft wel contact met de bewoners. "Ik ken hen erg goed. Ik bel hen als ik een pakketje heb of ik laat de honden uit. Zoiets doe je voor elkaar."
RendabelOf het rendabel is om elke dag een boot te laten varen naar de afgelegen boerderijen weet Engst niet. "Het maakt voor PostNL niet uit of het rendabel is, we hebben een bezorgplicht. Dat staat in de grondwet, dus we moeten wel."
Engst hoopt nog vele jaren te kunnen varen met de Postboot. "Elke dag in de natuur. Rust en ontspanning, waar krijg je dat nou?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.