Video

Brandweer houdt omgeving Industriepark Vliedberg Vlijmen in de gaten na grote brand

4 februari 2014 om 08:11 • Aangepast 22 november 2020 om 02:00
nl
Zwartgeblakerde loodsen en ingestorte daken. Een dag na de grote brand in Vlijmen wordt de schade goed zichtbaar. De brandweer is dinsdagochtend nog steeds aanwezig om in de gaten te houden of de brand weer oplaait. Het vuur is zo goed als uit, op een paar kleine controleerbare brandjes na.
Profielfoto van
Geschreven door

De brandweer moest maandag tot diep in de nacht doorgaan met bluswerkzaamheden. Dinsdag bestonden de werkzaamheden vooral uit opruimen en het in de gaten houden van de omgeving.

Wachten op privacy instellingen...

Omvang schadeHet is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Ook is nog niet bekend hoeveel bedrijven schade opliepen door de brand. Het is een flink complex met meedere bedrijven. Wel is duidelijk dat diverse bedrijven rook, water- en brandschade hebben opgelopen. De brand ontstond bij verhuurbedrijf Riant Verhuur en sloeg over naar naastgelegen bedrijven in hetzelfde gebouw.
De eigenaar van OpMaat interieurs maakt de schade op. "Ik heb vooral veel waterschade opgelopen", zegt hij tegen Omroep Brabant. "De brandweer moest bij ons naar binnen en van daaruit een doorbraak maken. Gelukkig kon ik de meeste van mijn machines naar buiten brengen. Daar moet ik toch mijn geld mee verdienen."
Neergslagen roetVolgens een woordvoerder van de brandweer mogen omwonenden hun ramen en deuren weer openen. Er zijn luchtmonsters genomen en daaruit bleek dat er geen hoge concentraties schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Door de brand is er wel veel roet neergeslagen. Volgens de gemeente zijn de roetdeeltjes niet schadelijk voor de volksgezondheid en kunnen ze door inwoners worden opgeruimd.
OorzaakEigenaar Jan Kievits van Riant Verhuur denkt dat de brand is ontstaan door kortsluiting in een meterkast achter zijn zaak. De politie kan daar nog geen uitsluitsel over geven. De toedracht wordt onderzocht.
De grote zwarte rookpluim die door de brand werd veroorzaakt, was tot ver in West-Brabant te zien. Uit grote delen van Brabant kwamen foto's binnen van de rookpluim. Fly4Cam maakte indrukwekkende beelden vanuit de lucht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.