Echtpaar zwaargewond bij ernstig ongeval in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Bij een ongeval woensdagavond op de Antwerpseweg in Rijsbergen is een echtpaar van 76 en 74 jaar uit Rijsbergen ernstig gewond geraakt. Dat meldt de politie donderdag. Een 28-jarige taxichauffeur uit Rijsbergen raakte lichtgewond.
Het echtpaar kwam vanuit de richting Zundert en wilde linksaf slaan richting het tuincentrum. Een 48-jarige man uit Den Bosch die achter hen reed, zag dit te laat en botste achterop zijn voorgangers.

Opnieuw aangereden
Door de klap werd de auto van het echtpaar naar de andere weghelft geduwd, waar de twee opnieuw werden aangereden. Een naderende taxi kon de auto niet meer ontwijken en botste frontaal op de auto.

Het echtpaar kwam bekneld te zitten in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Beiden waren zwaargewond, maar hun toestand is stabiel.

De taxichauffeur is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en ging daarna op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis voor controle. De veroorzaker van het ongeval kwam met de schrik vrij. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgesteld.