Video

PSV-supporters op De Herdgang uitgescholden door speler Jeffrey Bruma

5 februari 2014 om 08:54 • Aangepast 22 november 2020 om 01:59
nl
Vijf PSV-supporters zijn dinsdagmorgen op trainingscomplex De Herdgang uitgescholden door PSV-speler Jeffrey Bruma. De verdediger zou de supporters 'mongolen' hebben genoemd omdat ze de spelersgroep toeriepen met een megafoon.
Profielfoto van
Geschreven door

PSV bevestigt dat er sprake was van een woordenwisseling tussen de fans en Bruma. De club houdt donderdag een gesprek tussen de vijf fans en Bruma 'om de kou uit de lucht te halen', aldus een woordvoerder van de club. Er is voor donderdag gekozen, omdat het vizier eerst gericht wordt op het duel tegen Cambuur van woensdagavond.
'Mongolen'Omdat de training besloten was, probeerden de vijf supporters de aandacht van de spelers te trekken met een megafoon. Een van de supporters riep nadat de spelersgroep twee oefeningen had afgewerkt dat er minder gelachen moest worden en dat er resultaten behaald moesten worden.
Volgens een van de vijf supporters viel dat niet goed bij PSV-speler Jeffrey Bruma. Hij zei volgens de fans dat zij 'hun bek moesten houden' en dat ze 'mongolen' zijn. Op zijn Twitter-account ontkent de speler dit. Ook Joshua Brenet heeft zich volgens de fans in het conflict gemengd. Hij riep naar verluidt dat het vijftal geen verstand van voetbal heeft en dat de spelers gewoon hun best doen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Volgens de fans probeerde assistent Ernest Faber de boel daarna te sussen. Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems stonden de fans na het verbale onderonsje tien minuten te woord. Zij boden hen hun excuses aan.
Reactie PSVEen van de supporters zegt dat PSV de vijf fans heeft verzocht het conflict met de spelersgroep niet uit te lekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.