Nucleaire top hindert het voetbal eind maart, KNVB wil uitstel wedstrijden niet bevestigen

5 februari 2014 om 06:52 • Aangepast 22 november 2020 om 01:59
nl
De nucleaire top op 24 en 25 maart in Den Haag heeft mogelijk consequenties voor de wedstrijden in het betaald voetbal. Op de top komen 58 wereldleiders samen. Er moeten dagelijks 13.000 agenten worden ingezet om hen te beveiligen. Er zijn daardoor veel minder politiemensen beschikbaar voor de wedstrijden.
Profielfoto van
Geschreven door

De KNVB is in gesprek met alle betrokken partijen, zo meldt De Telegraaf.

Wachten op privacy instellingen...

BrandbriefOf er wedstrijden geschrapt gaan worden, wil de bond nog niet zeggen. De KNVB zou een brandbrief sturen naar minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.
RKC zou het zaterdag 22 maart in Waalwijk moeten opnemen tegen Ajax en PSV wacht diezelfde avond in Eindhoven Roda JC. Voor NAC Breda staat zondag 23 maart een uitwedstrijd gepland tegen Go Ahead Eagles.
Eigen initiatiefFormeel gezien kunnen de burgemeesters besluiten de wedstrijden te schrappen. Gemeenten zien een eredivisiewedstrijd als een evenement waar een vergunning voor moet worden verleend. De lokale overheden zouden op eigen initiatief kunnen besluiten een dergelijke vergunning niet uit te schrijven.
De woordvoerder van de KNVB benadrukt dat dit normaal gesproken nooit voorkomt. "Dit gaat altijd in goed overleg. En dat overleg is nog gaande."
Vrijdag nieuw overlegVolgens de woordvoerder van burgemeester Peter den Oudsten van Enschede heeft minister Opstelten de burgemeesters en de politie dringend verzocht om nog eens goed te zoeken naar mogelijkheden om de wedstrijden door te laten gaan. Vrijdag wordt de zaak opnieuw bekeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.