Witte kangoeroe in Rijsbergen gevangen

5 februari 2014 om 12:04 • Aangepast 22 november 2020 om 01:59
nl
De ontsnapte witte kangoeroe is woensdagmiddag gevangen aan de Zandstraat in Rijsbergen. Het beest is naar de eigenaar gebracht.
Profielfoto van
Geschreven door

Een dierenarts heeft rond een uur 's middags met een verdovingspistool de kangoeroe verdoofd. Daarna was het wachten tot het in slaap viel.
Langzaam bij kennisHet dier verkeert volgens de eigenaren in goede gezondheid. Rond kwart over twee kwam het dier weer langzaam bij kennis. "Hij ligt lekker in het hooi", zegt de eigenaresse die liever niet met de naam in de publiciteit komt. Zij is blij dat het dier weer terecht is. "Je maakt je toch flink ongerust."

Wachten op privacy instellingen...

In één schot raakEen dierenarts van Dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal heeft met een geweer het dier verdoofd. Volgens de eigenaresse van het dier bleef de kangoeroe rustig zitten. "Het eerste schot was meteen raak."
"Het beest moet gevangen worden. Als het op de loop gaat, kan het gevaar opleveren voor het verkeer", zei een wijkagent woensdagochtend nog.

Wachten op privacy instellingen...

Zeven kangoeroes keren terugEen bewoner heeft de kangoeroe woensdagochtend bij zijn tuin zien lopen en liggen. Het dier ontsnapte dinsdagochtend samen met zeven andere kangoeroes. Die keerden terug, maar het witte dier bleef weg.
De politie moest voorzichtig zijn bij het vangen van de wallaby, zoals de kleinere kangoeroesoort officieel heet. Het dier kon in de stress raken, wat zelfs dodelijk is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.