Hack me please! Gemeente Eindhoven laat zich hacken op 15 februari

6 februari 2014 om 16:51 • Aangepast 22 november 2020 om 01:58
nl
De gemeente Eindhoven laat zich op 15 februari hacken. De gemeente neemt dit initiatief om eventuele lekken op internet te vinden en aan te pakken. Clouddiensten en de gemeente gaan hun systemen hiervoor speciaal openstellen. De test in de Eindhovense raadszaal heeft de naam 'Hack me please' gekregen.
Profielfoto van
Geschreven door

Gegevens stelen en het systeem bewust platgooien mogen de deelnemers uiteraard niet. Hackers mogen zich aanmelden door een mail te sturen naar Hackmeplease.
Identiteitsdieven"Iedereen maakt fouten, dus als er bij het hacken lekken worden gevonden, gaan we daar volwassen mee om", vertelt onderzoeksjournalist Brenno de Winter.
"De leveranciers snappen maar al te goed dat dit een kans is", weet De Winter. "Nu toetsen goedbedoelde hackers hoe onze informatie is beveiligd. Anders vallen we terug op identiteitsdieven die de truc niet uitleggen en misbruik van gegevens maken. De leveranciers tonen moed door mee te doen en hier toestemming voor te geven. Zij komen volgende week zaterdag allemaal langs om het gesprek aan te gaan en lering te trekken uit deze test."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.