Turkije was toevluchtsoord burgemeester Jacobs van Helmond na bedreigingen in 2010

6 februari 2014 om 18:03
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Oud-burgemeester Fons Jacobs van Helmond vertelt over bedreigingen bij politici
Oud-burgemeester Fons Jacobs van Helmond onthult nu pas dat hij eind 2010 drie weken lang ondergedoken was in Turkije. Hij moest Helmond ontvluchten na doodsbedreigingen uit de onderwereld. Op advies van de politie gaf hij zijn verblijfplaats niet eerder prijs.
Geschreven door

In het programma Onder Ons op Omroep Brabant TV vertelde hij dat in Turkije voornamelijk heeft gegolfd met zijn vrouw. Inmiddels heeft hij met zijn familie besloten een 'streep te zetten' onder deze zwarte periode uit zijn leven. "Het is nu een gesloten boek."
Jacobs reageerde donderdag ontzet op de bedreigingen aan het adres van wethouder Rien Wijdeven van Bernheze. Het huis van de wethouder wordt permanent bewaakt door de politie.
'Gewoon blijven werken'Dat overkwam Jacobs ook vanaf januari 2011. Nadat hij terug was uit Turkije bleek er nog steeds sprake van bedreigingen. Bijna negen maanden was er politie bij zijn huis aanwezig.
"Ik wilde niet toegeven aan de druk van van de bedreigingen. Je denkt dat je gewoon kunt blijven werken. Maar achteraf moet ik constateren dat je het gevoel met de samenleving kwijtraakt. Ik denk dat ik als bestuurder 85 tot 90 procent kon functioneren."
'Philips had niet moeten toegeven'Jacobs maakt zich boos over Philips. Deze week werd bekend dat werknemers van de lampenfabrikant zijn bedreigd door een klant. De klant kocht lampen om ze door te sluizen naar criminelen in de wietteelt. Onder druk van de afnemer bleef Philips te lang lampen leveren aan deze man. Toen het bedrijf daar uiteindelijk mee stopte werden medewerkers bedreigd. Volgens Jacobs had Philips niet moet toegeven aan de druk van de afnemer.


Wachten op privacy instellingen...