Beau van Erven Dorens haalt uit naar Albert Verlinde: ‘Hij is een kleine Berlusconi’

EINDHOVEN - SBS 6-presentator Beau van Erven Dorens heeft weinig goede woorden over voor zijn oud-RTL-collega Albert Verlinde. In zijn column in de Nieuwe Revu noemt Van Erven Dorens de roddelkoning uit Cromvoirt 'een kleine Berlusconi'.
Van Erven Dorens vindt Verlinde hypocriet en beticht hem van corruptie. De presentator stelt dat Verlinde het programma RTL Boulevard gebruikt om zijn eigen musicals te promoten, maar hij de vloer aanveegt met concurrenten. "Of dat nou musicalproducenten, tv-zenders, tv-programma's of politici zijn", schrijft Van Erven Dorens in zijn column.

'Ken niemand die zo corrupt is'
De waarheid speelt geen enkele rol bij Verlinde, zo stelt Van Erven Dorens. "Hij is met recht de roddelkoning van het land, eloquent, ter zake, kundig en vaak grappig, maar ik ken niemand in de showbizzwereld die zo corrupt is", aldus de ex-collega over Verlinde in zijn column.

Ook zijn veelbesproken partner, Onno Hoes, krijgt er in de tekst van langs. "Hoes en Verlinde leven beide in een wereld waarin de waarheid ondergeschikt is aan het imago."

Onno Hoes
Hoes werd twee weken geleden zoenend gezien in een hotellobby met de 24-jarige Ruud Schepers. Sindsdien achtervolgen affaires de burgemeester van Maastricht. Verlinde reageerde op het voorval in RTL Boulevard.