Video

Bedreigingen wethouder Wijdeven spelen al langer, zegt burgemeester Moorman van Bernheze

19 april 2019 om 08:10
nl
De bedreigingen aan het adres van wethouder Rien Wijdeven in de gemeente Bernheze spelen al langer. Dit zei burgemeester Marieke Moorman tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Emile Vaessen
Geschreven door
Emile Vaessen

Hoe lang de bedreigingen al aan de gang zijn, wilde Moorman niet zeggen. "In kader van het onderzoek hebben we besloten ons daar niet over uit te laten", aldus de burgemeester.
De situatie is onacceptabelWel vertelde Marieke Moorman dat ze het onacceptabel vindt wat er in haar gemeente aan de hand is. "Wethouders, maar ook andere bestuurders en ambtenaren moeten in Nederland gewoon hun werk kunnen doen. Ook moeten ze dingen kunnen zeggen zonder dat daar bedreigingen tegenover staan. Dat accepteren wij dan ook niet."
Wat de bedreigingen aan het adres van Wijdeven inhouden, wilde Moorman ook niet zeggen. "Je schrikt er toch wel van. Opeens komt het allemaal toch dichtbij."
47-jarige man opgepaktEen 47-jarige man uit Nistelrode werd dinsdagavond aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van wethouder Wijdeven. Het huis van de wethouder in Nistelrode wordt nog wel door de politie bewaakt omdat de dreiging nog niet voorbij is. De wethouder was donderdag wel gewoon aan het werk. "Ik laat me niet afleiden", zei hij tegen Omroep Brabant. Ook was hij gewoon aanwezig bij de geplande raadsvergadering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.