Video

Uitzendbureau All In uit Roosendaal 'weigert moslima om hoofddoek'

8 februari 2014 om 13:34 • Aangepast 22 november 2020 om 01:57
nl
Een uitzendbureau uit Roosendaal heeft een moslima een stage geweigerd omdat zij mogelijk een hoofddoek zou dragen. De 18-jarige Zeeuwse Leila Kallal belde 'All In' na haar sollicitatiegesprek nog eens terug om haar ongenoegen te uiten en nam het gesprek op.
Profielfoto van
Geschreven door

"Wij zijn een Nederlands bedrijf en mogen dat gewoon eisen van werknemers'', zo luidt het antwoord van de vermeende filiaalhoudster van 'All In' op de opname, die in handen is van Spitsnieuws.
Volgens Spits droeg de sollicitante tijdens het gesprek niet eens een hoofddoek, maar vroeg het uitzendbureau ernaar omdat ze er tijdens een vorig baantje weleens een droeg.

Wachten op privacy instellingen...

'Niet welkom'"Het komt er dus zwart-op-wit op neer dat als ik met een hoofddoek zou komen werken, ik niet welkom ben?'', vraagt Kallal, waarop de vrouw antwoordt dat haar bedrijf verplicht is daarop te letten.

Wachten op privacy instellingen...

De Zeeuwse heeft besloten ergens anders een stage te zoeken en 'werk te maken' van de behandeling van het uitzendbureau. Het uitzendbureau was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. In Spits laat All In weten alleen te hebben willen waarschuwen voor de reacties van klanten. "We hebben 95 procent Poolse klanten. Ze zou gepest kunnen worden als intercedente."
Goed gevoelLeila zegt dat ze een 'goed gevoel' heeft nu ze aangifte heeft gedaan en alles is vastgelegd. Ze weet niet op welke termijn ze iets hoort, maar hoopt in ieder geval dat haar zaak niet wordt geseponeerd. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei vrijdag de moslima te steunen om de zaak in de openbaarheid te brengen. "Als de feiten kloppen, dan is dit een ernstige zaak."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.