Video

Stagiaire met hoofddoek doet aangifte tegen Roosendaals uitzendbureau All In

7 februari 2014 om 11:15 • Aangepast 22 november 2020 om 01:57
nl
De 18-jarige Leila Kallal heeft aangifte gedaan tegen het Roosendaalse uitzendbureau All In. Ze voelde zich beledigd na een opmerking over de hoofddoek die ze in het verleden droeg bij een baantje. Het uitzendbureau is zich van geen kwaad bewust: Leila zou wel degelijk zijn aangenomen.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij haar sollicitatie voor een stageplaats werd Leila door het uitzendbureau gewaarschuwd dat een hoofddoek voor pesterijen kan zorgen bij met name Poolse werknemers van het bureau. Daarom zou het niet verstandig zijn als Leila bij het bureau stage zou gaan lopen.
Niet welkomLeila voelde zich beledigd en belde korte tijd later terug naar het uitzendbureau om haar beklag te doen. Ze nam het gesprek op als bewijs om te laten zien dat ze met een hoofddoek niet welkom was. In het gesprek zegt een medewerkster van All In dat 'een Nederlands bedrijf dit wel mag eisen van haar werknemers'.
Maar het uitzendbedrijf zegt dat Leila wel degelijk was aangenomen. "Ze trekt nu gewoon de aandacht. Leila kon per 1 september bij ons beginnen", zegt Vincent Omer Dasguney van All In. Van belediging is volgens Vincent Omer, zelf moslim, geen sprake geweest. "Moslima's voelen zich al beledigd als je ze aankijkt."
'Gratis reclame voor Leila'Het uitzendbureau ziet de aandacht voor de zaak als gratis reclame voor Leila. "Dit is een stukje naamsbekendheid",  aldus Dasguney. Bij All In zijn ze niet blij met het opgenomen telefoongesprek. "Je mag niet zomaar iets opnemen zonder dat de tegenpartij daarvan weet", aldus het uitzendbureau.
Daarnaast is de boodschap ook niet goed overgekomen volgens Dasguney: "Je kan elk gesprek omvormen naar je eigen denkwijze. Er is alleen maar gezegd wat er allemaal kan gebeuren en dat je daar klaar voor moet staan."
Politieke ophefDe zaak maakt ook in de politiek veel los. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA is 'trots op de strijdbare Leila'. Minister Lodewijk Ascher spreekt over een 'ernstige zaak'. "Zo bestrijd je discriminatie'', zei Asscher. "Als de feiten kloppen, is dit een ernstige zaak.'' 
"Discriminatie is niet alleen heel kwetsend, het is ook verboden. Door aangifte te doen, trek je een duidelijke grens'', aldus de minister.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.