Video

Gigantische boom van tien meter wordt verhuisd in Oosterhout

8 februari 2014 om 12:57 • Aangepast 22 november 2020 om 01:56
nl
Een compleet bedrijf verhuizen heeft al heel wat voeten in aarde, maar bij bouwbedrijf Koninklijke Martens in Oosterhout hebben ze het zichzelf extra moeilijk gemaakt. Ze willen namelijk een boom van tien meter hoog en acht meter breed meenemen; de vergadertafel is er niets bij.
Profielfoto van
Geschreven door

De boom weegt zo'n elf ton en moest met kluit en al een route van drie kilometer afleggen naar de nieuwe locatie. Directeur John Martens vond het een mooi gebaar om de oude 'wortels' letterlijk en figuurlijk mee te nemen naar de nieuwe locatie. "Ik heb deze veertig jaar geleden zelf geplant en ga nu mijn zoon meehelpen met verhuizen."
Vijf jaarVoor zo'n klus is wel wat planning nodig. De dames en heren van Koninklijke Martens zijn al vijf jaar bezig met de verhuizing van de boom. Zo hebben ze eerder al buizen in de grond gestopt waar water door kon stromen, zodat de wortels recht onder de boom aan water konden komen en dus ook die kant opgroeiden. Dat maakt het makkelijker om de boom met kluit en al uit de grond te halen.
Eigenlijk moest de verhuizing vorig jaar al plaatsvinden, maar toen vroor het te hard. De boom werd daarom pas dit weekend op de truck geladen. Hier en daar veroorzaakte het gevaarte wat file, maar rond half twaalf was de operatie geslaagd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.