Cheryl Maas uit Uden na vier keer vallen uitgeschakeld op Olympische Winterspelen

9 februari 2014 om 09:27 • Aangepast 22 november 2020 om 01:56
nl
Snowboardster Cheryl Maas uit Uden heeft zondag bij de Olympische Spelen in het Russische Sotsji niet de finale bereikt van het onderdeel slopestyle. Ze viel in allebei haar runs, net als donderdag tijdens de kwalificatie. Dit betekent dat de Spelen er voor haar op zitten.
Profielfoto van
Geschreven door

De 29-jarige Maas begon goed aan de eerste run, maar ze ging bij de landing onderuit na het uitvoeren van de zogeheten 'Frontside 360'.

Wachten op privacy instellingen...

Ze had de tweede run nodig om nog mee te kunnen doen met de finale, maar toen die begon viel ze vrijwel meteen. Haar score van 30,75 was bij lange na niet voldoende om bij de beste vier te eindigen, die doorgaan naar de finale.
Geen verklaringCoach Milan Verhoop had geen verklaring voor het teleurstellende optreden van Maas met slopestyle, zo liet hij weten. Maas weet nog niet of ze over vier jaar weer een olympisch optreden maakt, omdat ze misschien voor een andere richting kiest.
Slopestyle is nieuw op de Olympische Winterspelen. Zes juryleden beoordelen de runs over de hindernissen op de moeilijkheidsgraad en de uitvoering van de sprongen en trucs. De hoogste en de laagste beoordeling vallen af, van de overige vier scores telt het gemiddelde.
Bekijk al het nieuws over de Brabanders bij de Olympische Spelen op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/olympischespelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.