Sport zondag: Verwijlen wint in Berlijn, zege SPM Shoeters, nederlaag FC Den Bosch

9 februari 2014 om 16:01 • Aangepast 22 november 2020 om 01:56
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor voetbal, basketbal, schermen en squash.
Profielfoto van
Geschreven door

Basketbal: Shoeters wint topper tegen LeidenDe basketballers van SPM Shoeters hebben zondag gehakt gemaakt van rivaal Leiden. De Bosschenaren waren in de eigen Maaspoort met 80-68 te sterk. De eindscore was nog flatterend voor Leiden, dat in het derde kwart dertig punten achter stond (52-29). 
Periodetitel voor UNAVoetbalclub UNA/Brinvast heeft zondag de tweede periode gewonnen. De Topklasser uit Veldhoven won zelf met 2-0 van De Treffers en zag de concurrentie uitglijden.
Van der Vleuten negende in BordeauxMaikel van der Vleuten heeft zondag in de barrage van de Grote Prijs van Bordeaux niet kunnen imponeren. De springruiter uit Duizel 'struikelde' met de jonge merrie VDL Groep Arera C in de beslissende omloop over twee hindernissen. Hij eindigde als negende.
Verwijlen wint in BerlijnBas Verwijlen heeft als eerste Nederlandse degenschermer het hoog aangeschreven toernooi van Berlijn, sinds 1963 bekend als 'Weisser Bär', gewonnen. De Ossenaar was in de finale tegen de Japanner Kazujasu Minobe superieur. Hij won met liefst 15-4.
Nederlaag FC Den BoschFC Den Bosch lijkt de titel in de derde periode op de buik te kunnen schrijven. De ploeg moest winnen bij Excelsior, maar kreeg ondanks een 0-1 voorsprong uiteindelijk met 4-1 op de broek. Erik Quekel maakte de enige treffer voor de bezoekers.
Bennett derde op NK squashDylan Bennett is als derde geëindigd bij het NK squash. De Eindhovenaar won in de strijd om het brons met 3-1 van Sebastiaan Weenink.
Van der Ven wint World Cup Handboogschutter Rick van der Ven heeft er een mooie hoofdprijs bij. De Nederlandse specialist op het olympische onderdeel recurve won zondag in Las Vegas de finale van de Indoor World Cup. De 22-jarige schutter uit Oss versloeg in de strijd om het goud de Italiaan Matteo Fissore met 6-2.
Geen succes Van Gerwen en KlaasenMichael van Gerwen en Jelle Klaasen zijn zaterdag in de achtste finale van het UK Open-kwalificatietoernooi in het Engelse Wigan uitgeschakeld. Van Gerwen verloor van Daryl Gurney. De Vlijmenaar ging met 5-6 onderuit. Jelle Klaasen moest met 4-6 zijn meerdere erkennen in Andrew Gilding.
Geen Grand Prix-finale Van BeersBarry van Beers uit Bladel is er niet in geslaagd het Grand Prix-toernooi driebanden in Amsterdam op zijn naam te schrijven. Van Beers werd zaterdag in de halve finale uitgeschakeld door Martien van der Spoel. Van der Spoel won uiteindelijk ook het toernooi. Hij klopte in de finale Glenn Hofman.
Rugbyers Dukes verliezen topperDe rugbyers van The Dukes hebben de topper tegen koploper Haagsche RC zaterdag verloren. Het duel in Den Bosch eindigde in 15-27. Dukes blijft door de nederlaag staan op de vierde plaats in de kampioensgroep van de ereklasse. The Dukes heeft in zes wedstrijden elf punten gepakt. Haagsche RC leidt met 34 punten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.