Actie CDA in Breda voor pomphouders grensstreek die dupe zijn van accijnsverhoging - Omroep Brabant
Video

Actie CDA in Breda voor pomphouders grensstreek die dupe zijn van accijnsverhoging

9 februari 2014 om 16:32 • Aangepast 22 november 2020 om 01:56
nl
Wachten op privacy instellingen...
In Breda werd zondagmiddag actie gevoerd tegen de accijnsverhoging op benzine. Op 1 januari ging de accijns omhoog, waardoor pomphouders aan de grens bijna geen klanten meer hebben. Mensen gaan massaal in België tanken, waar de benzine soms meer dan 20 eurocent per liter goedkoper is.
Profielfoto van
Geschreven door

CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma kwam zondag naar Breda om een petitie tegen de accijnsverhoging in ontvangst te nemen. Hij roept het kabinet op om de verhoging zo snel mogelijk ongedaan te maken "Het water staat de ondernemers aan de lippen."
Volgens de CDA-leider hebben niet alleen pomphouders, maar ook slijterijen en supermarkten in de grensstreek veel last van de accijnsverhoging.

Wachten op privacy instellingen...

Kapot gemaaktElla Hoeke heeft samen met haar man een tankstation in Roosendaal, vlakbij het Belgische Essen. Zij zag de omzet aan de pomp dramatisch dalen. En ook in de winkel wordt bijna niets meer verkocht, omdat mensen in België goedkopere tabak kopen.
"Ik denk niet dat mensen doorhebben wat het met de kleine ondernemer doet, wij worden kapotgemaakt op deze manier", zegt ze. "Wij werken 70 uur per week, doen er alles aan om klanten binnen te halen en zijn super vriendelijk, maar het lukt zo niet."
Snelle evaluatieDe Brabantse politiek vindt dat de accijnsverhoging snel geëvalueerd moet worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.