Partij voor de Dieren stelt Kamervragen over broodfokkers na Omroep Brabant-reportage

9 februari 2014 om 17:10 • Aangepast 22 november 2020 om 01:55
nl
Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren gaat staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken dinsdag om opheldering vragen over het grote aantal broodfokkers in Brabant. Dat doet ze naar aanleiding van een reportage van Omroep Brabant. Uit onderzoek van deze omroep kwam naar voren dat in Brabant bij tientallen hondenfokkers misstanden plaatsvinden met dieren.
Profielfoto van
Geschreven door

Honden krijgen bij broodfokkers hun eigen ontlasting voorgeschoteld en zijn ondervoed. Hun baasjes, de broodfokkers, zijn meer bezig met geld verdienen aan de hondenhandel dan met de zorg voor de dieren. Daar moet de staatssecretaris volgens de Partij voor de Dieren iets aan gaan doen.
MaatregelenTweede Kamerlid Esther Ouwehand vindt dat de boetes voor broodfokkers moeten worden verhoogd. "We willen een hogere pakkans. Daarnaast moet meer capaciteit worden vrijgemaakt om broodfokkers op te sporen."

Wachten op privacy instellingen...

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt mogen hondenfokkers waarbij in het verleden misstanden zijn aangetoond nooit meer een hond bezitten. Ook wil de partij dat de staatssecretaris voorkomt dat broodfokkers hun honden massaal te koop aanbieden via websites als Marktplaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.