Vrijgezellen opgelet: woensdag flirten in de trein in Den Bosch en Eindhoven

10 februari 2014 om 13:57
Meer treinen van Eindhoven naar Amsterdam. (Archieffoto)
Meer treinen van Eindhoven naar Amsterdam. (Archieffoto)
De NS wil dat er meer wordt geflirt in de trein. Woensdag wordt daarom een heuse flirtcoach ingezet in de trein van Amsterdam naar Maastricht, die ook in Den Bosch en Eindhoven stopt. Dus Brabantse vrijgezellen, sla je slag.

Een lange treinreis hoeft helemaal niet saai te zijn. Misschien zit je ware liefde wel tegenover je, of maakt dat ene oogcontact in de coupé je werk- of schooldag helemaal goed.
De NS deed in het kader van Valentijnsdag onderzoek onder 650 mensen en daaruit bleek dat een kwart van de reizigers wel eens oogcontact zoekt of flirt in de trein. Drie procent hield daadwerkelijk een ware romance over met een medereiziger.
Geflirt zal er worden!Maar daar is de NS niet tevreden mee. Er moet meer geflirt worden, of het nou tot liefde leidt of niet. De kans op succes is volgens flirtcoach Esther Populier namelijk niet groot. "Voor een goede flirt moet je de tijd kunnen nemen. Die heb je niet in de trein, want het volgende perron nadert alweer. En dan kan je flirt zomaar uitstappen", zegt Populier op de website van de NS.
Verwacht dus niet te veel van je treinflirt, is het advies van de coach. Geniet vooral van het oogcontact en voer gewoon een leuk gesprek met je vreemde medereiziger. Want dat is volgens de coach belangrijker dan een spetterende openingszin.
OproepMocht je je spetter niet uit je hoofd krijgen, kun je altijd nog een anonieme oproep doen op de Facebookpagina 'Hartstocht in de Trein' om hem of haar te vinden. Niet geschoten is altijd mis.

Wachten op privacy instellingen...