Eindhovense liedjesschrijver Herman Pieter de Boer (85) overleden

EINDHOVEN - De Eindhovense liedjesschrijver, journalist en schrijver Herman Pieter de Boer is in de nacht van dinsdag op woensdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De Boer was al langere tijd ziek.
De Boer werd bekend door liedjes die hij schreef voor Ramses Shaffy, zijn voormalige partner Lenny Kuhr en Kinderen voor Kinderen. Klassiekers als 'Laat me', 'Visite' en 'Op een onbewoond eiland' zijn van zijn hand. Herman Pieter de Boer was ook de ex-man van de Eindhovense zangeres.

Afscheid in het ziekenhuis
"Hij was er meester in om het goede woord op de goede klank te zetten'', zei Lenny Kuhr woensdagmorgen voor de NOS-radio. Ze nam dinsdag in het ziekenhuis afscheid van hem. Kuhr zong daarbij het lied 'Altijd heimwee' voor hem.

'Elkaar zo geïnspireerd'
"Hij heeft zo'n vruchtbaar leven gehad. We hebben elkaar zo geïnspireerd. Zijn liedjes zullen nog lang klinken na vannacht'', zei Kuhr.

Als journalist werkte De Boer voor De Tijd. In 2002 kreeg hij de Gouden Harp. Zes jaar later werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.