Lenny Kuhr over Herman Pieter de Boer: 'Hij dacht dat hij 100 zou worden'

EINDHOVEN - De Eindhovense zangeres Lenny Kuhr heeft op oudjaarsdag nog afscheid kunnen nemen van haar ex-man Herman Pieter de Boer. "We hebben ruim de tijd gehad om te praten en dat voelde erg goed." Herman Pieter werd 85 maar hij hoopte dat hij 100 zou worden.
Herman Pieter de Boer had het volgens zijn ex-vrouw niet over de dood. Zijn moeder werd 100 en hij hoopte dat ook te bereiken. Helaas was zijn lichaam op. "Ik heb in het ziekenhuis in Eindhoven nog met mijn gitaar aan zijn bed gezeten en zijn liedjes gezongen. Wat een mooie tekst zei hij op een gegeven moment. En daarop zei ik trots: Dat is jouw tekst!"

Toch nog onverwacht
Lenny Kuhr is dankbaar dat de Eindhovense liedjesschrijver in haar leven is gekomen. Hij was geruime tijd ziek maar zijn dood kwam toch nog onverwacht." Ik ben dankbaar voor de jaren die we samen deelden en vooral voor de inspiratie die hij gaf", zo zegt Kuhr over haar ex-man.

"Hij was een kei in zijn teksten en wist mensen goed aan te voelen. Hij wist de goede woorden op de juiste klank te zetten. Zijn liedjes zullen nog lang naklinken."


Eerbetoon van jaren
Kuhr zegt dat ze nog jarenlang Herman Pieter zal eren op het podium. "Zijn liedjes zal ik blijven zingen en natuurlijk ook vermelden dat het liedjes van hem zijn. Het was een inspiratievolle man. Als hij voor Ramses schreef, was hij Ramses en schreef hij voor kinderen dan was hij kind."

Herman Pieter de Boer wordt in diverse programma's inmiddels geroemd als tekstschrijver. Wanneer de uitvaart is, is nog niet bekend.
Meer over dit onderwerp:
herman pieter de boer dood eindhoven lenny kuhr