Vier jonge zwartrijders mishandelen conducteur in Rijen

RIJEN - Vier jongens uit Rijen van 13, 14, 14 en 15 jaar oud hebben vrijdagavond een conducteur mishandeld. Dat gebeurde rond zes uur 's avonds in de trein van Breda naar Den Bosch. Een agent kon het viertal op de Stationsstraat in Rijen aanhouden, mede dankzij een oplettende getuige.
De conducteur vertelde dat hij kort na het vertrek van de trein vanuit Breda begon met het controleren van de vervoersbewijzen van de passagiers. Hij zag dat vier jongens steeds voor hem uit bleven lopen door de trein.

Toen hij hen aansprak, gaven ze toe dat ze geen kaartje hadden. Ook hadden ze geen legitimatiebewijs of portemonnee bij zich.

Klappen en schoppen
Volgens de conducteur werd het gesprek grimmig. In de buurt van station Rijen werd hij door één van de jongens bij zijn kraag gepakt. Vervolgens kreeg hij meerdere klappen tegen zijn hoofd. Ook werd hij door de jongens geschopt.

Hij kwam op de grond terecht en voelde dat zijn gezicht begon op te zwellen. Een van de passagiers schoot de conducteur te hulp en pakte een van de daders vast. Toen de trein stopte bij station Rijen, sloegen de jongens op de vlucht. Door aanwijzingen van een getuige kon een agent de jongens aanhouden.

Conducteur gewond
De linkeroogkas van de conducteur is gezwollen, hij heeft verwondingen aan zijn voorhoofd en een schaafwond op zijn knie.

Het viertal zat zaterdagmiddag nog vast. De kinderen worden verhoord.