Lenny Kuhr zondag weer op de bühne na overlijden De Boer: ‘Het wordt een bijzonder optreden'

OOSTERHOUT - De Eindhovense singer-songwriter Lenny Kuhr zal zondagmiddag in Oosterhout tijdens het eerste optreden van haar nieuwe tournee uitgebreid stil staan bij het plotse overlijden van haar ex-man Herman Pieter de Boer. Dat laat haar huidige echtgenoot Rob Frank zaterdagavond aan Omroep Brabant weten.
Kuhr trapt zondag om twee uur haar nieuwe tournee af in Vestzaktheater de Schelleboom. Daar zal ze 'Altijd Heimwee' aan De Boer opdragen. Dat nummer zong ze aan zijn ziektebed, vlak voor zijn overlijden.

De zangeres kon op gepaste wijze afscheid nemen van De Boer, vertelde ze woensdag tegen Omroep Brabant. "Ik heb in het ziekenhuis in Eindhoven nog met mijn gitaar aan zijn bed gezeten en zijn liedjes gezongen. Wat een mooie tekst zei hij op een gegeven moment. En daarop zei ik trots: Dat is jouw tekst!"

Optredens in Brabant
Deze week vertelde Kuhr al dat ze haar ex-man nog lang zal eren tijdens haar optredens. "Zijn liedjes zal ik blijven zingen en natuurlijk ook vermelden dat het liedjes van hem zijn. Het was een inspiratievolle man."

De Eindhovense zangeres treedt in januari verder nog op in Schijndel en in Den Bosch.

Schrijver en journalist
De Boer werd bekend door liedjes die hij schreef voor Ramses Shaffy, zijn voormalige partner Lenny Kuhr en Kinderen voor Kinderen. Klassiekers als 'Laat me', 'Visite' en 'Op een onbewoond eiland' zijn van zijn hand.

Als journalist werkte De Boer voor De Tijd. In 2002 kreeg hij de Gouden Harp. Zes jaar later werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.