Zanger Gerrit Uittenberg zestig jaar in het vak en met de carnaval geen dag thuis

13 februari 2014 om 13:17
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Still Going Strong: Gerrit Uittenberg
1/2 De vader van de Gebroeders KO is zelf ook druk met de carnaval
Ze trekken van zaal naar zaal en van optreden naar optreden: Voor bekende en minder bekende artiesten is carnaval van oudsher een drukke tijd. Ook Gerrit Koopmans uit Geertruidenberg alias Gerrit Uittenberg - die al zestig jaar op de planken staat - is de komende carnaval ook weer van de partij.
Geschreven door

"Ik heb optredens in Made en Geertruidenberg en heb het gewoon gezellig druk."  Gerrit Koopmans, zoals Uittenberg in het echt heet, is 76 jaar jong en heeft rond de zestig nummers op zijn naam staan waarvan 'Tante Jo' een bekende is.
Gebroeders Ko"Dat nummer heb ik niet zelf geschreven maar de jongens. Ik schrijf niet voor hun, maar zij af en toe wel voor mij." Met 'de jongens' bedoelt Gerrit de Gebroeders Ko, twee van zijn drie kinderen. "Ze hebben het heel wat beter gedaan dan ik", zegt Koopmans, die rechtstreeks familie is van de in 2013 overleden Jantje Koopmans. "Mijn vader en zijn moeder waren broer en zus."
Na de carnaval komt Koopmans met een eigen show om te vieren en te herdenken dat hij al zestig jaar op de planken staat. Een van de nummers die hij gaat brengen tijdens zijn show is 'Gooi maar in de kliko', een nieuw nummer dat een potentiële hit is in het Nederlandstalige genre.

Wachten op privacy instellingen...