Jannes Heuvelmans (11) in Kleine Blonde Dood: 'Gelukkig ben ik niet in slaap gevallen'

TILBURG - De muziek-theatervoorstelling 'De Kleine Blonde Dood' krijgt lovende recensies. En die zijn deels toe te schrijven aan de 11-jarige Jannes Heuvelmans uit Berkel-Enschot. Het jonge talent speelt een titelrol in de voorstelling, namelijk die van Boudewijns zoon Mickey.
De aangrijpende voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Boudewijn Büch. Het stuk vertelt het verhaal van de homoseksuele Boudewijn, die na een wilde nacht met zijn oude basisschooljuffrouw een kind verwekt. Jaren later komt hij met zijn zoon Micky in contact. Er ontstaat een bijzondere vriendschap en vader-zoonrelatie.

Met vier andere jongens uitgekozen
De rol van de blonde dood Micky wordt gespeeld door Jannes. Na een lange auditieperiode werd hij, samen met vier andere jongens uitgekozen. Jannes speelt alle voorstellingen in Zuid-Nederland. Nog negentien keer staat hij op de planken naast grote namen als William Spaaij, Frans van Deurzen en Marjolein Teepen. 

Jannes is erg blij met zijn rol. "Voorheen speelde ik ook al eens in de voorstelling Kramer vs. Kramer, het is gewoon het liefste wat ik doe." De voorstelling is niet geheel zonder risico. "Na de pauze lig ik heel erg lang stil in een ziekenhuisbed. Gelukkig ben ik nog niet in slaap gevallen, maar het is wel gevaarlijk."

'Hij geniet er zo van'
De moeder van Jannes heeft het er druk mee. "Het is druk, maar een kind dat drie keer per week sport is ook druk. Hij geniet er zo van, dat is voor mij het belangrijkste. En ik ook, want ik ga elke voorstelling naar hem kijken."