Video

Valentijnsdag: Brabant wordt gevuld met liefde!

14 februari 2014 om 13:20 • Aangepast 22 november 2020 om 01:53
nl
Valentijnsdag! De één kijkt er naar uit,de ander vindt het een grote commerciële bende,waarbij de consumenten worden uitgebuit. De dag dat we de liefde vieren en geliefden vertellen hoeveel we van ze houden, staat vaak ter discussie. In Brabant wordt Valentijnsdag op veel plaatsen gevierd en verslaggever Martijn de Graaf dompelt zich vrijdag onder in die liefde.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor eigenaar Bart van Roosmalen van Bloemsierkunst Marimba in Boxtel wordt het een lange werkdag. "We zijn om acht uur open gegaan en we zijn open tot acht uur vanavond. Dit is een van de drukkere dagen van het jaar, vergelijkbaar met Moederdag. Dat is ook een topper." Het bedrijf kocht 5000 rozen in.
Zelf heeft hij 's ochtends nog niets aan Valentijnsdag gedaan. "Daar heb ik geen tijd voor gehad." Marimba heeft ongeveer 5000 rozen ingeslagen. "Vandaag verkopen we er tussen de 4000 en 4500", weet Van Roosmalen. "De rozen zijn aanzienlijk goedkoper dan vorig jaar. Dus we verkopen ook wat gemakkelijker."
'Ik hou van mezelf'Speciale trends ziet Van Roosmalen niet tijdens deze Valentijnsdag. "Rode rozen blijven een topper", weet hij. "Roze is ook een goede kleur, maar mensen willen over het algemeen gewoon rozen."
Bij de toonbank van Marimba staat 's ochtends vroeg al een rij mensen met rozen in de hand. "Voor mijn vriendin", vertelt een man. "Vanwege Valentijnsdag, hè? Omdat ik van haar hou. Ja, dat is echt zo, haha." Een vrouw achter hem heeft een ander doel met de rozen. "Die zijn voor mezelf." "Ah, u houdt van uzelf?", concludeert verslaggever Martijn de Graaf. Daar kan de vrouw smakelijk om lachen. "Ja, haha."

Wachten op privacy instellingen...

'I love shoe very much'Één bos rozen neemt De Graaf mee naar Eindhoven. "Daar gaan we later vandaag iemand mee verrassen."
Ook schoenenstad Waalwijk gaat hij nog een bezoekje brengen. "Daar hebben ze de fantastische woordspeling 'I love shoe very much', eens kijken wat ze daarmee bedoelen. En rond kwart over vier worden in Eindhoven hartjes met stoepkrijt op straat getekend door homoseksuele Eindhovenaren. Zo gaan we heel Valentijnsdag een beetje door."

Valentijnsrecept Omdat de liefde van de man gaat door de maag gaat, heeft culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal een heerlijk Valentijnsrecept samengesteld. Ook lekker voor vrouwen! Een tipje van de sluier? Iets met oesters, zalmfilet en chocolade...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.