'Lolbroek' jaagt bewoners Etten-Leur stuipen op het lijf met Jigsawmasker uit film Saw

16 februari 2014 om 16:56 • Aangepast 22 november 2020 om 01:52
nl
De bewoners van een huis aan de Lambertusstraat in Etten-Leur kregen zaterdagavond de schrik van hun leven. Iemand stopte rond negen uur een dreigbrief bij het gezin in de brievenbus en niet veel later liep een gemaskerde man in de tuin. Hij droeg het masker van 'Jigsaw' uit de horrorfilm 'Saw'.
Profielfoto van
Geschreven door

Een zoon van het gezin, de 18-jarige Jake Owen, belde 112. De politie rukte meteen met meerdere eenheden uit.
'Iedereen begon te gillen'"Mijn moeder en broertje waren ook thuis. Ik raapte de brief op en liep naar de woonkamer. Toen ineens onderaan het raam dat witte enge masker. We schrokken ons dood. Iedereen begon te gillen."
Op de dreigbrief stond een tekst die geïnspireerd is op de film Saw. Toen Jake 112 belde begon de figuur met het Jigsawmasker te springen en op het raam te bonzen. "De vrouw aan de lijn zei dat de politie er zo zou zijn, maar toen zette de man zijn masker af en zagen we dat het mijn oudste broer was.

Allemaal boosDe telefoniste van de meldkamer hoorde dat het om een grap ging en riep de vier eenheden en de politiehonden die onderweg waren, terug. "We waren allemaal boos op mijn broer. Niet veel later kwam de wijkagent aangereden", zo zegt Jake.
De wijkagent kon niet lachen om de grap van het 20-jarige gezinslid. "Gezien de woningovervallen en straatroven zeer misplaatst. Ik heb een stevig gesprek met hem gevoerd. De veroorzaker heeft spijt betuigd." Voor zover bekend krijgt hij geen bekeuring voor zijn 'grap'.

Wachten op privacy instellingen...

Vrijwilliger voor PVVJake is vrijwilliger voor de Partij voor de Vrijheid. "Toen ik nog niet wist dat het om een grap van mijn broer ging, was ik even bang dat het met mijn werk voor de PVV te maken had, ook al leek me dat vergezocht. De dreigbrief was ook aan mij gericht. Al met al vond ik het echt niet grappig en ik hoef mijn broer de komende week even niet te zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.