Snowboardster Bell Berghuis uit Breda uitgeschakeld bij Olympische Spelen

16 februari 2014 om 11:36 • Aangepast 22 november 2020 om 01:52
nl
Snowboardster Bell Berghuis uit Breda is zondag in het Russische Sotsji uitgeschakeld bij de Olympische Spelen. Ze strandde in de kwartfinale van het snowboardcross. Dat ging gepaard met de nodige emoties. "Er vloeiden veel tranen", zegt Berghuis na de uitschakeling.
Profielfoto van
Geschreven door

Berghuis eindigde als vijfde, alleen de eerste drie konden door naar de eindstrijd. Zij begon het toernooi op het onderdeel snowboardcross zondag ongelukkig. In haar laatste trainingsrun, net voor de kwalificaties, kwam ze bij een val hard op haar hoofd terecht. Toch bereikte ze de kwartfinale in een tijd van 1.28.19.
Flinke crash en veel tranen"Het was een flinke crash", vertelde Berghuis na haar tweede run. "Nee, hoofdpijn heb ik nu nog niet, daarvoor zit er te veel spanning in mijn lijf. Dat komt misschien nog. Wel heb ik hier en daar wat pijntjes. Het is niet ideaal."
Berghuis zegt na de uitschakeling dat ze zich niet snel genoeg wist te herpakken. "Ik kon niet meteen opstaan, toen ging het mis. Dit is een flinke deuk in mijn zelfvertrouwen."
Geen verwijtenDe snowboardster verwijt zichzelf niets: "Dit is niet het scenario dat in mijn hoofd zat, maar ik weet dat ik alles heb gegeven. Dat is een oprecht gevoel, het was gewoon mijn dag niet." De uren na de uitschakeling waren volgens Berghuis emotioneel. "Er zijn veel tranen gevloeid, zeker toen ik mijn familie weer zag."

Wachten op privacy instellingen...

Chef-arts Cees Rein van den Hoogenband oordeelde dat Berghuis fysiek in orde was, maar ze ging vervolgens uiterst voorzichtig te werk. Berghuis nam geen enkel risico en realiseerde over beide runs de langzaamste tijd van de boardsters die de finish haalden. Daardoor krijgt ze een minder gunstige indeling in de kwartfinales.
Lees alles over de Brabanders op de Olympische Spelen in Sotsji op omroepbrabant.nl/olympischespelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.