In Zundert herstelde zeearend duikt op voor cameralens in Groningen: 'Wat een moment!'

9 januari 2014 om 01:40 • Aangepast 22 november 2020 om 02:21
nl
De herstelde zeearend die halverwege oktober werd vrijgelaten in de Biesbosch is weer opgedoken, en wel in het hoge Noorden. Van de vogel werd sinds de uitzetting niets meer vernomen, totdat ze woensdag gespot werd nabij het Lauwersmeer in Groningen. De roofvogel dook toevallig op voor de lens van fotograaf Mark Schuurman uit het Groningse Sauwerd.
Profielfoto van
Geschreven door

"In Lauwersmeer zweeft er ineens een zeearend voor mijn auto. Adrenaline!", tweette Schuurman woensdagmiddag. Hij maakte twee kiekjes van de prachtige vogel en plaatste die vervolgens op Twitter. De tweets werden direct door enkele volgers van Schuurman geretweet.
Ook Thomas van der Es, boswachter in de Biesbosch, merkte de tweets op. Hij constateerde aan de hand van de ringen om de poten van de vogel dat het de in Zundert herstelde zeearend betreft.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

VergiftigdDe zeearend werd begin oktober vorig jaar binnengebracht bij het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Het zag er toen niet goed uit voor het beestje: de zeearend had veel gif in haar lichaam.
Het herstel van de vogel ging echter hard. Zo hard dat het Vogelrevalidatiecentrum later die maand besloot de zeearend terug te brengen naar de Biesbosch, waar ze weer werd vrijgelaten in de natuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.