Video

Justitie eist zes tot negen jaar cel voor verdachten juwelenroof Indoor Brabant in Den Bosch

18 februari 2014 om 14:10 • Aangepast 22 november 2020 om 01:50
nl
Tegen de drie verdachten die dinsdag in Den Bosch terechtstonden voor de brutale juwelenroof tijdens Indoor Brabant is zes tot negen jaar cel geëist.
Profielfoto van
Geschreven door

De drie zouden op 15 maart 2013 een juweliersstand hebben beroofd op het paardenevenement. Tegen de verdachte Piet V. eiste de officier van justitie negen jaar gevangenisstraf. Igor de L., die ook wordt verdacht van brandstichting in het gemeentehuis in Waalre, hoorde 8 jaar cel eisen.
De derde verdachte Daan C. moet als aan justitie ligt zes jaar de cel in. C. zat in het verleden al een keer in de cel vanwege doodslag. De eisen zijn volgens justitie zo hoog omdat de drie nog in hun proeftijd zaten voor eerdere delicten.

Wachten op privacy instellingen...

Geen lieverdjesDe drie werden destijds opgepakt, omdat de politie één van hen, een 39-jarige Eindhovenaar, verdacht van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre.
Eén van de andere verdachten is de 42-jarige Daan C. uit Den Bosch die eerder werd veroordeeld voor de moord op beroepscrimineel Leon Macé in café 't Huukske aan de Graafseweg in Den Bosch.
AanklachtDe opbrengst van de roof op juwelier Gassan op Indoor Brabant in Den Bosch wordt geschat op ruim 600.000 euro. Daarnaast worden de mannen ook verdacht van diefstal van verschillende auto's en diefstal van ruim 3000 kilo vuurwerk uit de Boerenbond in Uden. Het vermoeden bestaat dat de buit in Antwerpen is verkocht. Slechts een klein deel werd teruggevonden, bij een koper in het Limburgse Urmond.

Wachten op privacy instellingen...

In afgetapte telefoongesprekken kwam de politie op het spoor van de overval op de juwelier. "De spullen moeten weg. Ik zal ze goed wegleggen", was te horen op een tape in de nacht na de overval.

Wachten op privacy instellingen...

CamerabeeldenTijdens de zitting waren ook diverse camerabeelden te zien. Zo was onder meer te zien dat twee van de verdachten op de middag voor de overval in de Brabanthallen rondliepen om de situatie te verkennen. Ook was te zien hoe een van de verdachten een betonschaar kocht bij de Gamma.
Tijdens de overal werd een pistool gericht op een bewaker. De vitrinekasten werden aan diggelen geslagen, waarna de overvallers hun slag konden slaan. Een deel van de sieraden werd in september teruggevonden. De man waar een deel van de sieraden zijn teruggevonden beweerde dat hij ze gekocht had van een Belgische man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.