Video

Justitieel onderzoek naar 'ernstig misdrijf' VVD-raadslid Dennis Hoekstra in Bergen op Zoom

17 februari 2014 om 19:33 • Aangepast 22 november 2020 om 01:50
nl
Justitie onderzoekt of Dennis Hoekstra, raadslid voor de VVD in de gemeente Bergen op Zoom, een ernstig misdrijf heeft gepleegd. Een 30-jarige stadgenote heeft aangifte gedaan wegens stalking, zo meldt BN De Stem.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Jan van Wijk, voorzitter van de VVD in Bergen op Zoom, heeft Hoekstra hem maanden geleden gemeld dat er een justitieel onderzoek naar hem loopt. Het raadslid zou de vrouw jarenlang lastig hebben gevallen. Het Openbaar Ministerie (OM) besluit mogelijk nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart of het tot een vervolging komt.
Vrouw bestooktDe vrouw stapte vorig jaar augustus naar de politie. Volgens BN De Stem kon Hoekstra het niet verkroppen dat ze in mei 2010 een nieuwe relatie was aangegaan. Hij zou de vrouw en haar gezin sindsdien hebben bestookt met telefoontjes, sms'jes en e-mails.
Hoekstra is door de politie gehoord, heeft ook een verklaring afgelegd, maar hij wil niet inhoudelijk reageren. Tegen de krant zegt hij alleen: "Ik begrijp dat ik als raadslid onder een vergrootglas lig, maar zolang dit dossier bij het OM in behandeling is, zeg ik niets".
'Volste vertrouwen'Jan van Wijk stelt dat zowel het bestuur als de fractie van de Bergse VVD het volste vertrouwen in Hoekstra heeft. Er loopt enkel een onderzoek, zo verduidelijkt Van Wijk.
Fractievoorzitter Gertjan Hulsmans sluit zich aan bij de woorden van Van Wijk. "We kennen Dennis als een hele serieuze, integere vent. Volgens ons is het bovendien een kwestie die zich in de privésfeer heeft afgespeeld en die niet in verband mag worden gebracht met zijn lidmaatschap van de VVD. Maar het is aan het OM om hierover een besluit te nemen."
Vijfde op kandidatenlijstDennis Hoekstra is met zijn 24 jaar het jongste raadslid van de gemeente Bergen op Zoom. Hij staat vijfde op de kandidatenlijst voor zijn partij bij de verkiezingen. Volgens Van Wijk en Hulsmans blijft hij zich enthousiast inzetten voor de partij. [Tweet:body:https://twitter.com/dohoekstra/status/434978794777350144]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.