Politiek Helmond wil geen coffeeshop aan Burgemeester van Houtlaan, besluit blijft uit

17 februari 2014 om 21:53 • Aangepast 22 november 2020 om 01:50
nl
Een grote meerderheid van de politiek in Helmond wil geen coffeeshop in het pand van La Venezia aan de Burgemeester van Houtlaan. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering over de criteria. Maar of de verhuizing van de coffeeshop in de Wolfstraat naar het pand van de frietzaak nu definitief van de baan is, is nog niet duidelijk.
Profielfoto van
Geschreven door

De coffeeshop moet van politici weg uit de Wolfstraat omdat de shop daar midden in een woonwijk ligt. Als alternatief kwam het pand van La Venezia op de radar.
Geen overeenstemmingTijdens de vergadering konden de partijen het niet eens worden over de nieuwe criteria voor een coffeeshop. De meerderheid wil geen coffeeshop aan de Burgemeester van Houtlaan, maar verder kwamen de raadsleden niet tot concrete nieuwe afspraken.

Wachten op privacy instellingen...

De gemeenteraad besloot halverwege 2012 dat binnen een loopafstand van 350 meter van coffeeshops geen jongerenontmoetingsplaatsen als poppodia en middelbare scholen mogen zijn. Ook mocht de shop volgens de criteria niet in het centrum of op het industrieterrein gevestigd worden.
Veel verzetDe plannen voor het pand aan de Burgemeester van Houtlaan stuitte begin november op veel verzet. Buurtbewoners, speciaal onderwijsschool De Hilt en Zorggroep Helmond protesteerden fel tegen de komst.
Binnen de eerder vastgestelde straal van 350 meter krijgen moeilijk opvoedbare vmbo-leerlingen les op De Hilt en wonen probleemjongeren onder begeleiding in appartementen.
Besluit uitgesteldOp 11 maart vergadert de raad verder over de criteria voor het vestigen van een coffeeshop. Als de raad afstapt van het criteria 'minimaal 350 meter van een gevoelig object' dan is een coffeeshop inhet pand aan de Burgemeester van Houtlaan niet uitgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.