Leden Orde der Transformanten opnieuw voor rechter wegens moordaanslag - Omroep Brabant

Leden Orde der Transformanten opnieuw voor rechter wegens moordaanslag

18 februari 2014 om 13:24
nl
Justitie gaat in beroep tegen twee leden van de Orde der Transformanten uit Hoeven. De sekteleden werden twee jaar geleden vrijgesproken van een moordaanslag op een Rotterdamse zakenman.
Geschreven door

De rechtbank in Rotterdam vond destijds dat er te weinig bewijs was tegen de Transformanten. Justitie neemt geen genoegen met die uitspraak en heeft beroep ingesteld bij het gerechtshof in Den Haag. De zaak komt nu in maart voor.
Uit op wraakDe Rotterdammer werd in 2008 in zijn woonplaats neergeschoten. Hij overleefde de schietpartij en wees leden van de Orde der Transformanten als daders aan. Hij had eerder een relatie met een van de leden van de orde en vermoedde dat de sekte uit was op wraak.
Het slachtoffer meldde onlangs aan Omroep Brabant dat hij nog steeds gebukt gaat onder de aanslag en zich niet vrij durft te bewegen.
Steekpartij LarenAnderhalve week geleden raakte de christelijk-sektarische opnieuw in opspraak. Een  lid van de orde stak een oud-sektelid neer in een huis in Laren. Het slachtoffer, Jeroen van Hasselt, overleefde de steekpartij en is ondergedoken.
Net als bij de Rotterdamse zakenman het geval was, heeft ook hij een ex-vrouw die lid is van de Orde der Transformanten. De verdachte van de steekpartij zit nog steeds vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld.
Langer vast?Woensdag besluit de Raadkamer of de man nog langer vast moet blijven in afwachting op een rechtszaak. Zijn advocaat staat ook een van de twee sekteleden bij die verdacht wordt van de moordaanslag in Rotterdam. Het hoger beroep in die zaak dient begin maart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.