Lichaam vermiste Claudia Oskam gevonden in Zevenbergen na bekentenis ex-man

ZEVENBERGEN - Het lichaam van de vermiste Claudia Oskam (36) uit Zevenbergen is gevonden in het water bij een chemiebedrijf in Zevenbergen. Claudia's ex-man William R. (39) heeft bekend haar om het leven te hebben gebracht. Op zijn aanwijzing heeft de politie haar lichaam zondagavond gevonden in De Roode Vaart.
Het stoffelijk overschot van Claudia werd op aanwijzing van R. rond negen uur gevonden in het water aan de Schansdijk in Zevenbergen, ter hoogte van chemiebedrijf Caldic.

Sectie
De politie bevestigt dat een lichaam is gevonden op het industrieterrein aan de Schansdijk in Zevenbergen. Sectie moet nog uitsluitsel geven of het om de vermiste Claudia gaat, maar de politie gaat daar wel van uit. De wegen rondom de vindplaats van het lichaam werden afgezet, maar nadat het sporenonderzoek rond elf uur was afgerond, werd het plaats delict vrijgegeven.Ex-man als verdachte opgepakt 
Claudia werd sinds vrijdag vermist na een bezoek aan haar ex-man William R. Zij was daar om met hem te praten over financiële problemen. Volgens haar ex-man hadden ze geen ruzie gehad. Het stel heeft drie kinderen (8, 9 en 11).

De politie wantrouwde zijn versie van het verhaal. Zo kon hij geen verklaring geven over de verwonding aan zijn hand. Zijn verklaring over het tijdstip waarop Claudia zijn huis zou hebben verlaten kwam niet overeen met de verklaring van een overbuurman. Hij zei dat ze op een heel ander tijdstip het huis had verlaten.

Agenten hielden R. zaterdagnacht als verdachte aan. Zondag werd in Zevenbergen en de omgeving de hele dag gezocht naar Claudia. 150 vrijwilligers deden mee met de zoektocht.

Tip
Zondagavond nog kreeg de familie van Oskam een tip van iemand die Claudia zondagmiddag zou hebben gezien bij de Albert Heijn in Bergen op Zoom. Daarop startte de familie ook in die omgeving nog een zoektocht. Zondag maakte de politie bekend dat twintig rechercheurs aan de zaak werken.Op internet is een condoleanceregister geopend voor Claudia. Via Twitter heeft burgemeester Jac Klijs zijn medeleven getoond met de nabestaanden van Claudia.