DNA van man uit Mierlo gevonden op huls en fiets na aanslag op Marcel Senders in Waalre

WAALRE - Het DNA van een 28-jarige verdachte uit Mierlo is gevonden op een kogelhuls en de fiets, die vermoedelijk zijn gebruikt bij de moordaanslag op ex-advocaat Marcel Senders in Waalre. Twee andere mannen uit Mierlo worden ervan verdacht dat ze ook in de buurt zijn geweest en de schutter hebben geholpen, bijvoorbeeld met vervoer.
Welingelichte bronnen hebben dat donderdag aan het ANP gemeld. De huls werd in de buurt van het huis van Senders gevonden. De gestolen fiets werd in een vijver teruggevonden.

Drie mannen uit Mierlo
De drie mannen uit Mierlo zitten sinds november vast vanwege de schietpartij. Zij worden verdacht van poging tot moord. Volgens een justitiewoordvoerder blijven ze zeker tot begin maart vastzitten. Volgens informatie uit het strafdossier heeft Senders aan de politie namen van mogelijke betrokkenen opgesomd. Vooral zakelijk, maar ook privé maakte hij veel vijanden, biechtte hij aan de politie op.

De drie woonwagenbewoners uit Mierlo hebben geen duidelijk motief. Senders kent het drietal niet en hij gaat ervan uit dat ze in opdracht handelden. De verdachten worden beschuldigd van poging tot moord maar ze zwijgen tot dusver over hun rol. In februari komen ze voor het eerst in het openbaar voor de rechter.

Senders
Marcel Senders werd bijna een jaar geleden onder vuur genomen toen hij voor zijn huis in Waalre in zijn auto zat. De schutter ging er op een fiets vandoor. Nadat korte tijd later ook brand werd gesticht op het kantoor van de raadsman, kreeg Senders strenge beveiliging. De beveiligingscamera's bij de woning en zijn oude kantoor aan de Markt zijn inmiddels weer verwijderd.

Marcel Senders was een van de drie bestuurders van advocatenbureau Custos. Begin dit jaar stopte hij als advocaat.