Last van onverklaarbare zaken? Jaag boze geesten je huis uit met een entiteiten cleaning

SPRUNDEL - Voetstappen horen in je huis, plotseling een koude bries langs je nek of het gevoel hebben dat je niet alleen bent. Heel wat Brabanders hebben last van boosaardige entiteiten in hun huis: geesten die het licht uit en aan doen en zelfs mensen uit hun eigen bed duwen.
Jolanda Arts uit Sprundel heeft samen met haar partner Sandy Vermeesch inmiddels een tiental Brabantse huizen gereinigd van boze geesten. En nee, de dames voelen zich geen kwakzalvers en doen niet aan oplichterij. Op verzoek helpen ze mensen die in hun huis last hebben van bijvoorbeeld voorwerpen die opeens op een andere plek staan.

Paranormale activiteiten
"Ook hebben we een klant gehad die zijn huis wilde verhuren maar nogal wat last had gehad van paranormale activiteiten in zijn pand. Voordat er nieuwe huurders inkwamen hebben we zijn huis schoongemaakt. Twee entiteiten troffen we aan en totaal onverwachts een derde."

De dames verwijderen geesten door ze de weg te wijzen naar het licht. "Hoe we dat doen houden we echt voor ons zelf", zegt Sandy Vermeesch.

Ghostbusters
Volgens de Brabantse Ghostbusters is een entiteit een geest die aan iemand heeft toebehoord maar nog niet in de gaten heeft, dat het lichaam waar hij thuishoorde is overleden.

"Dat zie je vaak bij mensen die plotseling zijn overleden. Een ongeluk, hartstilstand of een verhanging. De dood is dan plotseling en de entiteit blijft achter in een huis", verklaart Jolanda Arts. "En sommige daarvan kunnen heel lastig worden."